onsdag 22. oktober 2014

Det nærmer seg skisesong?

Det nærmer seg den kalde fine tida. Du verden som vi gleder oss til årets vinter etter en svært så snøfattig vinter i fjor, med kanseleringer av den ene gruppen etter den andre. Denne vinteren vil vi ha flere minner som dette! 


I februar braker det løs og det er svært så gledelig at vinteren begynner å bli fullbooket allerede. Det gir litt lavere skuldre nå som sesongen er over og det blir noen måneder med lavere omsetning. Fram til sesongstart kommer vi sikkert til å sjekke værmeldingen omlag tre tusen ganger, vi kommer til å danse snødansen og be til høyere makter om nordvest og hvitt gull fra himmelen. Ja, man er sårbar i denne bransjen og er det en ting vi lærte av sist vinter så er det at man må og bør tenke alternative muligheter for gjestene i årene som kommer. Tenk om det er en trend og ikke en tilfeldighet med lite snø? Tenk om vinteren snart er borte til fordel for en lang kald høst med regn og storm? I sommer hadde vi 5 tropenetter på rad her i ISfjorden. Vi hadde gjester her fra Tyskland i denne perioden og de lurte på om de hadde sett feil på kartet og havnet i sør-Europa. Høsten har vært merkverdig varm med opptil 18-19 grader i oktober og mye fint vær i lengre perioder. Hvor ble det av høststormene? Det er utvilsomt mange tegn i tiden på at saker og ting er i endring.

Da vi flyttet hit i 2012 var vinteren ganske snøfattig, helt fram til påske. Vi hadde satt ut hagemøblene, plena var iferd med å bli grønn, men så..... Isabella Martinsen, tv2`s værdame blir om mulig enda penere når hun melder nordvest i mars. Nordvest er selveste snøgarantien her inne i Isfjorden. 5 dager med snø, non-stop. Det ble noe slikt som 2 meter med nysnø i fjellet og vi gikk toppturer til langt uti juni. Ja jeg måtte grave fram hagemøblene jeg hadde satt ut noen dager tidligere for å kunne lese avisa og ta en kaffekopp i hagen, men slikt kan man leve med....


Følelsen av å gå på topptur med shorts og t-skjorte i juni er også noe helt for seg selv. Når Trollstigen åpner en eller annen gang i mai, gir det oss en endeløse muligheter fra bildøra. Snøen er stabil på våren og man er mindre utsatt for skredfare. Kort sagt, våren er en hærlig tid. Vi krysser alt vi har for mye snø og glade gjester fra februar :o) 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar